Powered By Blogger

Копривщица 12.04.2015г.

Първата за тази година разходка беше на 12.04.2015г. по маршрут :
 София-Нови Хан-Панагюрище-Копривщица-Пирдоп-София


София-Нови Хан е скука, закърпени дупки и нищо за гледане Бензиностанция има на входа на града. Нови Хан-Вакарел вече настройва за каране откъм природа и завои, макар че асфалта не предразполага за такова, има доста неравности. Бензиностанция има на разклона за магистралата преди да се влезе във Вакарел.От центъра се завива на ляво за Средищна. Тук вече може да се кара прилично.
На излизане от Вакарел 
Хубави гледки, минимален трафик, приятни завои, сравнително равна настилка без много кръпки, въпреки това има и изненади на места. В началото на Средищна гледайте ръждивите табели или GPSа, главния път ви забива в селото, трябва да се отклоните на ляво за да минете по „околовръстното”. След селото започва един неприятен участък с много пясък и дупки, но не е много дълъг. Минете ли го започва едно голяяямо спускане до Поибрене – мотора цъка на тихи а ти икономисваш бензин зяпайки красивите гледки пред  и около теб. 
Настилката е осеяна с кръпки, но поне дупки не забелязах. 
На влизане в Поибрене
На излизане от селото, от ляво има много приятна чешма с място за фас-пауза и почивка. Пътя до Панагюрище е добър и приятен за каране. Бензиностанции не видях да има. Панагюрище-Копривщица пътя е доста зле. Имаше и доста коли които излизайки от завоя заобикалят дупки така че внимавайте. Бензиностанции има в двата края на Копривщица едната на Петрол, другата не запомних каква беше.
Хотел в Копривщица

Не се лъжете от снимката, ако не искате да издевателствате над круизъра си карайте само по главната улица край реката и то бавно, останалото е калдаръм. Ядене и пиене има навсякъде, курорт знаете как е. Не мога да препоръчам нищо конкретно.
От Копривщица до подбалканския път е 15км спокойно каране без изненади от към настилка и трафик, а самия подбалкански ще го коментирам по-късно.
За този маршрут толкоз от мен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар