Powered By Blogger

Ждрелото на р.Ерма 04.06.2015г.

Деня беше набеден за каране, и въпреки прогнозата за превалявания на 04.06.2015г. поехме по маршрут: София-Брезник-Ждрелото на р.Ерма-Кюстендил-София
Няколко пъти променях маршрута, сърце не ми дава да се гавря с Маша по разбитите междуселски пътища в милата ни родина. Отсечката Божурище  - Брезник е отлична за круизиране. Много зеленина, свеж въздух, напълно задоволителна настилка и приятни завои… е на места имаше неприятни изненади, но с внимание се избягват без проблеми. Внимавайте между селата Златуша и Делян. Точно на излизане от лек и приятен десен завой има жп. прелез който е доста разбит, но линията функционира.
Обозначен е с необходимите знаци, така че се оглеждайте за тях.
Даже и на бариера чакахме
 Брезник е хубав чистичък и приятен град. До Трън пътя позволява по голяма скорост, но пък е осеян с кръпки и има няколко доста остри завои. Обаче гледките са невероятни…и пак не спрях да снимам баси. На Ждрелото в момента се строи готин кът за отдих до реката, масички, барбекюта, хубаво ще стане за пикници.
Малка част от красотата на Ждрелото на р.Ерма
Кътчето за скара е почти завършено.
 Поснимахме, попушихме , и огладняхме. В механата на колоритната стара хижа Ерма (ще минете покрай нея на път за ждрелото) точно до реката, хапнахме страхотни яйца с майонеза и шунка и селска плескавица. Шкембенцето също бива, а като добавим и биричката, и народните цени - кво друго му трябва на човек. 
Терасата и паркинга пред механата
Въздишките сериозно вредят на Вашето здраве
Брезник – Батановци също е приятна за каране отсечка, въпреки че дъжда вървеше десет минути преди нас и беше мокро и хладно.
Плана, от Радомир да излезем на автомагистрала Люлин / Струма и да се прибираме, естествено се промени. В Радомир след справка с часовника определихме поредната точка – Кюстендил. Много се накефих на Радомир-Кюстендил и в двете посоки. По някакъв странен начин пътя ми беше по душа, въпреки недобрата настилка на места и няколкото завоя изискващи повишено внимание.
Тук и за първи път, за краткия ми стаж с мотора, ми излезе в моето платно насрещна кола в завой – и за да е весело бяха два джипа.
Всичко обаче се размина благополучно и без грам притеснение ( ма ся докато пиша, нещо ме свива под лъжичката)но, тва е поредното едно на ум дето не трябва да забравям на пътя. Друго което забелязах е че не спори пътя като влезем в София вечер - Маша ли не ще да върви, на мене ли не ми се кара…абе май и двете.

Идете до Ждрелото на р.Ерма, заслужава си. Пък може и заедно да тестваме барбекюто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар