Powered By Blogger

Трявна 09-10.05.2015г.

Двудневен трип 09-10.05.2015г. с вечерно мероприятие в Трявна по маршрут:
София-Ябланица-Севлиево-Дряново-Трявна- Архитектурно етнографски комплекс "Етър"-Габрово-София
Магистралата София – Ябланица е  пъъълна скука естествено. На разклона за Плевен и Сопот има шкембенце, не е кой знае колко добро, ма като си събрал вятъра става.
Ябланица – Севлиево пътя е добър и приятен  за каране, трафика е умерен и има хубави гледки, стига времето да е подходящо, не като нашето.

Бензиностанция  между Ябланица  и Севлиево
Въпреки че не е правен скоро пътя между Севлиево и Дряново ( около 35км.) е хубав за каране. Почти нулев трафик, много запазена настилка, завойчета, гледки, красоти, няколко малки селца, обаче не запомних да има бензиностанция някъде. 
Църквата в село Янтра
На влизане в Дряново от дясно на около 50м. има бензиностанция на Шел.
Разклона за Трявна е доста забутан и няма табели, без GPS ориентацията е с питане или: 
•   Влизате в Дряново>Пешеходен светофар> У “ образно кръстовище – ЗАВИВАТЕ НА ДЯСНО > На първото кръстовище ЗАВИВАТЕ НА ДЯСНО НА 180 ГРАДУСА ПОКРАЙ ОГРАДАТА НА ДОЛУ. На около 200-300м. след мостчето, от дясно има една къща с любопитна ограда. Ако я видите, значи сте на верния път.
Къща в Дряново

Маша пред къща в Дряново
 На излизане от Дряново също няма табели и макар че едва ли ще сбъркате, все пак завийте на дясно на „ Т ” образното кръстовище. До Царева ливада пътя е приличен, макар и с кръпки. След прелеза има табела „ Трявна “ - У левооо.
Девет невероятно красиви километра в гората, все едно караш в тунел под дърветата, непрекъснати завой, излизаш от един, влизаш в друг. Ако сте с нашия късмет, и съричка ще видите. Нооо…Едно голямо ВНИМАНИЕ. Настилката е ужасна. Много дупки, на места пропаднала, на места на бабуни, много чакъл и парчета изронен асфалт на всеки един завой. И въпреки че единственото удоволствие е да се наслаждавате на природата и тишината пърпорейки съвсем бавно и внимателно, пак си заслужава да се мине по този маршрут.
Трявна ще си я разгледате сами, та да походите малко пеша. Ще споделя само че хотелчето в което нощувахме за 35лв. двойната стая беше съвсем прилична, а  персонала се отнесе с голяма отговорност и грижа за настаняването на мотора във вътрешния двор.
 Хотелчето се казва Рай и се намира на гърба на  Комплекс Трявна, в центъра на града .
Вътрешния двор на хотел Рай
 От Трявна до Палаузово пътя е с нов асфалт, минимален трафик, приказни гледки и приятни завои, супер е за каране. Етъра…пешачката, тоест сами ще си го разгледате.
За Габрово – Севлиево, освен че пътя е добър, друго не мога да кажа – валя ни сериозно през цялото време и почти нищо не видях за жалост.
Те това небе ни развали Шипка-та
И двата дни ни вървя по вода, спор няма .
На Вас пожелавам сух асфалт по този и всички други маршрути по които карате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар