Powered By Blogger

МК "Васил Левски" - Буново 26.04.2015г.

При разходката си до Копривщица, на връщане по подбалканския път, в началото на Гълъбец забелязахме мемориален комплекс който не спряхме да разгледаме, за това в късния следобед на 26.04.2015г. тръгнахме по маршрут: София-Саранци-Пирдоп-Златица-Елин Пелин-София
За подбалканския път какво да кажа. И асфалта ти асфалт, и завоите ти завои, и гледките ти гледки – караш и пееш. Бензиностанция помня имаше на Саранци, посока София. Мемориален комплекс "Васил Левски" - Буново  е в памет на Апостола и неговата дейност в селото и региона, както и паметни плочи с имената и населените места други революционери от околността . Лично на мен ми направи впечатление че въпреки липсата на скорошна поддръжка нямаше следи от вандализъм, дано по-дълго остане така. 
Терасата на комплекса 
Изглед от терасата към с. Буново
и най-високият железопътен мост на Балканите – около 30м.


Пирдоп в неделя вечер не предлага кафе по главната улица, но в Златица попаднахме на слънце, зеленина и прилично кафе. И в двата града централните улици са осеяни с дупки и гърбици.След кратък отдих поехме обратно че идваше дъжд, който обаче оставихме зад гърба си.
Разклона за Горно Камарци и Ботевград
 От разклона за Елин Пелин до Цариградското в София пътя е в дупки и кръпки, а като добавим и отегчението от това че се връщаме на старта, хич не става за каране.
Нищо, другия път повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар