Powered By Blogger

Разходка до ГКПП Златарево - 02.06.2017г.Още миналата година, като ходихме с колата до Рупите и Самуиловата крепост, бях решил че ще се върна тук с мотора и на  02.06.17 го тръгнахме по маршрут:   
Времето беше приятно, слънчево и сухо. Излизането от София кошмарно, изнервящо  и бавно, но в крайна сметка се добрахме до Люлин и подкарахме по АМ Струма. Не знам защо, но тя не ми е толкова досадна като Хемус и Тракия, може би заради ниския трафик, и даже карам с удоволствие по нея. Задължително пийнете кафенце на Шела след Перник, истинско, златно – 3.70лв. за две кафета + две сметанки.

Времето е супер за каране
Магистралата свършва на Благоевград и трафика си е натоварен.Въпреки хубавия асфалт, увличащите завои и красотата  на Кресненското дефиле, си трябва внимание и мисъл. Ние не станахме свидетели на идиотщини, но щом има 708 загинали за 2016 година, явно нещата са сериозни. 
 
 Клипчетата са снимани с телефон, но за любопитните стават.
 
От Кресна до Сандански настилката е с променливо качество, има доста изходи от строежа на магистралата посипани с пясък и камъчета, както и разни идиотчета с бусове дето си мислят че господ им е навигатор.
Абе, до разклона за Мелник / Петрич си требе умната – русата не върши работа.
След детелината трафика е минимален, а пътя отличен, може и да се ръчка, може и да си лежери – кой както го кефи. 

Между детелината и Пертич
Има едно кръчме на пътя, до разклона за с.Рибник което също се казва „Рибник”. Миналата година хапнахме там и останахме доволни от храната, обслужването и нормалните цени. В Петрич има бая дупки, ма то и без тва не се кара дълго през града, който така и не разгледахме. От там до с. Първомай започва прелюдията към големия кеф, който е само 15км. за съжаление. Обаче си заслужава всеки метър. Уникална природа, страхотни чисти завои с хубава настилка, минимален трафик и невероятно удоволствие от карането до ГКПП Златарево. 


Лично за мене кефа е огромен !

Не планирайте обяд м/у Петрич и Златарево, ние поне не видяхме къде може да се случи това. За закъсалите, бензин има на разклона в с. Първомай. След Златарево къде има кво да се яде и зарежда, ще кажа като идем до Струмица  живот и здраве.
Рупите са уникални, струва си да се посетят повече от веднъж. Самуиловата крепост може и да е била интересна някога, но през годините почти всичко е изгубено. Все пак може да се надникне, колкото да се запише че е посетена.
ГКПП Златарево
Красота, тишина и спокойствие.
Кратка почивка
И сладка приказка
След кафенце и лаф с колегите от спедициите тръгнахме обратно, да вземем още едни 100 % удоволствие от пътя. 
 100%
и още 100
.... и Пертич
...и след това
И още малко...след завоя е разклона за Сандански
На идване навигаторката беше набелязала няколко кръчмета в с. Градешница и след час се озовахме 
  
При Митака
И скаричката пуши
Хапването е екстра, а крем брюлето е уникално. За цените е според зависи – кой колкото си поръча. Но за 10-15 лева на човек може да се хапне доволно и предоволно. Прогнозата беше за гръмотевици и проливен дъжд, но нас ни понапръска за малко, точно когато бяхме на масата под навеса. 
Кресна
И дефилето
В Кресненското дефиле също беше преваляло малко, но до Благоевград пътя отново си беше сух. Нещо се увъртях на кръговото там и хванах стария път, ма се получи екстра. 
Фас пауза на Благоевград
И след кръговото
Почти няма движение, настилката си е съвсем приемлива въпреки неравностите в някои участъци. Кара се спокойно, и ако не бързате по добре минете по него покрай Дупница и през Радомир, вместо по магистралата. 

Околовръстното на Дупница
И покрай магистралата
И още от стария път
На влизане в Радомир
 Късмета беше с нас тоя ден, защото и в София беше валяло яко малко преди да се приберем.
Спускането от Владая
Сухи, нахранени, заредени от отличното каране и най-важното живи и здрави, привечер се прибрахме у дома .
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар